Zapri Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies). Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne lekarne določajo pogoje nakupa in prodaje izdelkov v spletni lekarni www.goriskalekarna.com. Lastnik spletne lekarne www.goriskalekarna.com je Goriška lekarna Nova Gorica. Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in splošnimi kodeksi elektronskega poslovanja.

Goriška lekarna Nova Gorica je imetnik dovoljenja za opravljanje lekarniške dejavnosti in zagotavlja kakovost, sledljivost izdanega zdravila in opravlja storitve strokovnega svetovanja.

Organizacijska enota Goriške lekarne Nova Gorica, ki izdaja zdravila brez recepta in ostalo blago je Lekarna Nova Gorica, Rejčeva ulica 2, 5000 Nova Gorica.

Odgovorna oseba za izdajo zdravil prek medmrežja je Darija Cotič, mag. farm.

KONTAKTNI PODATKI

Ime: Goriška lekarna Nova Gorica, Lekarna Nova Gorica
Naslov: Rejčeva ulica 2, 5000 Nova Gorica
e-pošta: info@goriskalekarna.si
Telefon: 05 330 30 40
Fax: 05 330 34 43
Identifikacijska št. za DDV: SI 356 29 711
Matična številka: 5054532000
TRR:SI5601284-6030275474-EUR

Kontaktni podatki Ministrstva za zdravje: Štefanova 5, 1000 Ljubljana. Povezava: Ministrstvo za zdravje


Prodajni program

Spletna lekarna omogoča nakup zdravil, ki se izdajajo brez recepta, in drugih izdelkov preko spletnega portala Goriške lekarne www.goriskalekarna.com.

Izdelki so razvrščeni po namenu uporabe, nekatere izdelke pa lahko poiščete po blagovnih znamkah. Ponudbo bomo stalno dopolnjevali. Ob sliki ovojnine izdelka so predstavljene informacije o izdelku, ki jih lahko v miru preučite in vam olajšajo izbor za nakup.

Posebno pozornost smo namenili izdelkom, ki jih izdeluje galenski laboratorij Goriške lekarne, saj se zavedamo pomena galenskih laboratorijev v slovenskem prostoru kot nosilcev farmacevtskega tehnološkega znanja, kakovosti in tudi tradicije. Galenske izdelke lahko poiščete v kategorijah po namenu uporabe, dodali smo iskanje še po farmacevtskih oblikah (Čaji, Geli,kreme, mazila, Olja, Praški, Pripravki za nos, ušesa in ustno votlino, Sirupi, Svečke in globule, Tekočine za notranjo uporabo, Tekočine za zunanjo uporabo ) ali kar  preprosto Galenski izdelki po abecedi. 

NAROČILA

Postopek nakupa

Ko najdete primeren izdelek, ga s pritiskom na gumb »Dodaj v košarico« ali »V košarico« dodate v svojo košarico in nadaljujete z nakupom ali pa zaključite z nakupom tako da pritisnete na gumb »Nadaljujte na blagajno«. S tem vas program preusmeri na:

1. korak »Povzetek« košarice, kjer je podroben opis:

 • vsebino košarice (slika izdelka, naziv izdelek, količino izdelka)
 • cena celotnega nakupa skupaj s pošiljanjem,
 • naslov za dostavo ter naslov za izpis na potrdilu nakupa.

Dodatno lahko:

 • preverite svoje podatke o naročilu in svoje osebne podatke. V kolikor so podatki o naročilu napačni jih lahko popravite, tako da izbrišete določen izdelek, popravite količino ali zamenjate za drugo izdelek. V kolikor ugotovite, da ste vnesli napačen naslov za dostavo oziroma naslov za potrdilo nakupa lahko le tega vselej popravite v svojem profilu v razdelku »Moji naslovi« ali pa le tega spremenite v 3. koraku »Naslovi«.

2. Korak »Prijava«:

V kolikor še niste prijavljeni se lahko prijavite v tem koraku, prav tako pa se v tem koraku lahko registrirate oziroma ustvarite nov račun.

3. korak »Naslov«:

 • med svojimi shranjenimi naslovi izberete željeni naslov dostave,
 • če željenega naslova še niste vnesli, lahko le tega vnesete, tako da pritisnete na gumb »Dodaj nov naslov« ali pa že obstoječega posodobite,
 • v zvez z naročilom lahko napišetete komentar oziroma opombo,
 • naslov za dostavo se lahko razlikuje od naslova za izpis na potrdilu nakupa, vendar le v primeru, da izberete plačilo po predračunu.

4. korak »Pošiljanje«:

 • sprejeti morate pogoje poslovanja, saj v nasprotnem primeru ne morete zaključiti nakupa,
 • navedena je dostavna služba, ki jo za nas opravlja Pošta Slovenije, informacije o dostavi ter cena dostave

5. Korak »Plačilo«

 • izberite enega izmed treh načinov plačila vašega naročila (1. Plačilo po predračunu, 2. plačilo s plačilno kartico, 3. Plačilo po povzetju),
 • viden je tudi skupni znesek vašega naročila

Ko izberete način plačila vam še enkrat napiše znesek celotnega naročila ter katero obliko plačila ste izbrali. V kolikor ste izbrali pravilno lahko naročilo zaključite z gumbom »Potrjujem naročilo« in s tem je naročilo zaključeno ali pa le tega spremenite na gumb »Druge možnosti plačila«.

V vsakem od zgoraj naštetih korakov se lahko vrnete na predhodni oziroma prejšni korak z gumbom »Nazaj« in s tem popravljate vnesene nepravilnosti.

Na vaš e-mail naslov prejmete dve sporočili, 1. Sporočilo vam sporoča, da je vaše naročilo v obdelavi in 2. Sporočilo je povzetek vašega naročila (katere izdelke ste izbrali, katero plačilno sredstvo ste izbrali, cena celotnega naročila in naslov za dostavo)

Naročilo postane veljavno, ko kupec prejme potrdilo o potrjenem statusu naročila. Če izdelka ni na zalogi, bomo o tem kupca obvestili najkasneje v roku 24 ur po oddanem naročilu in mu povrnili morebitne nastale stroške.

Za zdravila, za katera ni potreben zdravniški recept in izdaja ni dovoljena na podlagi samopostrežne izbire, je v skladu z določbami Pravilnika o razvrščanju, predpisovanju in izdajanju zdravil za uporabo v humani medicini (UL 86/2008), dovoljeno izdati največ tri pakiranja zdravila z najmanjšim številom enot ali eno pakiranje z večjim številom enot.

V spletni lekarni je mogoče naročiti količine izdelkov, ki so običajne za gospodinjstva.

Oddano naročilo predstavlja kupoprodajno pogodbo. Skupaj z naročenimi izdelki pošlje Goriška lekarna Nova Gorica kupcu en izvod računa. Za dodatni izvod računa se zaračunavajo stroški kopiranja in pošiljanja. Naročilo je shranjeno v elektronski obliki na strežniku ponudnika. V formatu PDF, prijaznem za tiskanje, prejme en izvod naročila kot priponko na svoj elektronski poštni naslov naročnik. Enak izvod naročila, v PDF formatu, prejme tudi Goriška lekarna Nova Gorica. 

Izdelke iz spletne lekarne je mogoče naročiti samo za območje Republike Slovenije.

PODATKI O NAROČILU
 
Dostavljenim izdelkom bomo priložili dokument z naslednjimi podatki:

• prodajalec Goriška lekarna Nova Gorica, Rejčeva ulica 2, Nova Gorica
• ceno izdelkov, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami;
• morebitne stroške dostave;
• naslov, kamor se lahko pošljejo ugovori, pripombe, zahtevki in izjave. 

CENE V SPLETNI LEKARNI

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Cene iz spletne lekarne veljajo v trenutku oddaje naročila in ob predvidenih načinih in pogojih plačila. Cene iz spletne lekarne veljajo izključno za spletno prodajo in so enake cenam v Lekarni Nova Gorica. Akcije in akcijske cene veljajo izključno za spletno prodajo in ne veljajo za enote Goriške lekarne Nova Gorica. Določeni izdelki pa so znižani tako v spletni lekarni kot v ostalih enotah Goriške lekarne.

Kljub sprotnemu ažuriranju podatkov v spletni lekarni, je mogoče, da je podatek o ceni napačen ali da se cena med obdelavo naročila spremeni. Če se cena med obdelavo naročila spremeni, bomo kupca o tem obvestili v 24 urah od prejema naročila na njegov elektronski naslov, kupcu pa bomo omogočili odstop od nakupa in mu ponudili rešitev v obojestransko zadovoljstvo ali mu povrnili morebitne nastale stroške. 

NAČIN PLAČILA

1. Plačilo po povzetju

Če želite naročene izdelke plačati ob prevzemu, izberete plačilo po povzetju. Plačilo po povzetju je mogoče le z gotovino.

2. Plačilo s plačilno kartico

Plačilo preko NestPAY – plačilo s plačilnimi karticami (VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro ali Diners Club).
Nakup s plačilnimi karticami se izvede preko banke v skladu z njihovimi pravili poslovanja.

3. Plačilo po predračunu

Če želite plačati naročene izdelke po predračunu, bomo na elektronski naslov kupca poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš TRR, bo blago v 24 urah poslano na naslov za dostavo. Če predračun ni plačan v 7 dneh od pošiljanja predračuna, se naročilo stornira.

V primeru plačila po predračunu se sklicujte na podatke:
Goriška lekarna Nova Gorica
Rejčeva ulica 2
5000 Nova Gorica
TRR: SI5601284-6030275474-EUR

ZAMENJAVA IN VRAČILA

Po 43. č členu Zakona o varstvu potrošnikov je blago, ki se prodaja v spletni lekarni take narave, da ga ni mogoče vrniti ali zamenjati.

To določilo se ne uporablja v primerih napake ali dostave napačnih izdelkov. Če so dostavljeni izdelki napačni oz. dobavljeni izdelki niso bili naročeni, kupec napako sporoči v Goriško lekarno Nova Gorica po telefonu ali elektronski pošti in Goriška lekarna bo uredila prevzem in nadomestilo izdelkov z ustreznimi na stroške lekarne. Vrnjeni izdelki morajo biti v brezhibni neodprti originalni ovojnini (embalaži), nerabljeni in z vsemi morebitnimi dodatki.

Če izdelki ne ustrezajo specifikacijam izdelkov, mora kupec o tem obvestiti Goriško lekarno Nova Gorica po telefonu ali elektronski pošti, v osmih dneh od datuma prejema izdelka.

Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti, mora kupec obvestiti Goriško lekarno Nova Gorica o napaki po telefonu ali elektronski pošti v roku osmih dni od dneva, ko je napako odkril. Goriška lekarna ne odgovarja za napake, ki se pokažejo po šestih mesecih od prevzema izdelka.

Kupec mora v primeru napak le to podrobneje opisati in omogočiti Goriški lekarni Nova Gorica, da izdelek pregleda.

Kupec ima v primeru napak, o katerih je pravočasno in pravilno obvestil Goriško lekarno Nova Gorica, pravico v 45 dneh od obvestila o napaki zahtevati, da odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenja izdelek z napako z brezhibnim ali vrne plačani znesek.   

GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu ali računu.

Informacija o garanciji je nevedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali podatek trenutno ni znan. V zadnjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo. 

DOSTAVA

Izdelke, naročene v spletni lekarni Goriške lekarne, dostavlja Pošta Slovenije.

Naročene izdelke, ki so na zalogi, odpošljemo še isti oziroma naslednji delovni dan od dneva naročila. Naročenih izdelkov ne pošiljamo med 14 uro popoldan in 8 uro zjutraj, ob sobotah, nedeljah in med prazniki.

Naročeni izdelki bodo dostavljeni po navadni ali hitri pošti, odvisno od izbire kupca.

Redna pošta: če naročite do 14.00 ure (v petek do 12.00 ure), so lahko izdelki dostavljeni že naslednji dan. V kolikor dostava v 24 urah ne bo možna, vas bomo o tem obvestili.

Hitra pošta: naročila oddana do 14.00 ure za območje Nove Gorice (pošta Nova Gorica, Solkan, Šempeter) so lahko po hitri pošti dostavljena v 4 urah.

Naročila oddana do 9.30 za območja izven Nove Gorice so lahko po hitri pošti dostavljena še isti dan, v kolikor so kraji vključeni v mrežo hitre pošte, drugače pa naslednji delovni dan. Hitra pošta dostavlja od ponedeljka do petka.

V primeru plačila po predračunu naročene izdelke pošljemo na naslov za dostavo takoj po prejemu sredstev na naš TRR.

Dostava za naročene izdelke se izvrši na naslov za dostavo. Če ni nikogar ob dostavi na navedenem naslovu, dostavljalec pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Goriška lekarna Nova Gorica ni odgovorna za prekoračitev roka dostave pogodbenega izvajalca. Rok dostave pogodbenega izvajalca naj bi bil za redno pošto 2 dni in za hitro pošto 24 ur. Stroški dostave se obračunajo po ceniku. 

Možen je tudi osebni prevzem v lekarni Nova Gorica, od trenutka, ko dobite potrdilo na elektronski naslov, da je naročilo odpremljeno.

STROŠKI DOSTAVE

Pri nakupu nad 50 EUR strošek navadne dostave pokrije Goriška lekarna Nova Gorica. 

CENIK DOSTAVE

Vrednost nakupa
Navadna dostava
Hitra dostava
do 14,99 EUR
 
4,20 EUR
 
7,20 EUR 
od 15,00 do 49,99 EUR
 
2,80 EUR
5,80 EUR
 
nad 50 EUR
 
brezplačno 
2,40 EUR

Če izberete plačilo po povzetju, se dodatno zaračuna kupnina 1,00 EUR. 

VARNOST

Pri nakupu v spletni trgovini je obvezen vnos podatkov o kupcu in kontaktnih podatkov in podatkov za dostavo.

Uporabnik se strinja, da z registracijo v spletno lekarno www.goriskalekarna.com  Goriška lekarna kot upravljalec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Lastnik in zbiratelj osebnih podatkov spletne lekarne www.goriskalekarna.com je Goriška lekarna Nova Gorica. Pridobljeni osebni podatki in podatki o nakupu so obravnavani kot poslovna in poklicna skrivnost ter so zaščiteni pred razkritjem in se ne posredujejo tretjim osebam.

Osebni podatki in podatki o nakupih se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij. 

ODGOVORNOSTI

Za izdajo zdravil in ostalih izdelkov v spletni lekarni skrbijo magistri farmacije in farmacevtski tehniki. Pridržujemo si pravico, da  v primeru kontraindikacij/interakcij med naročenimi izdelki naročilo spremenimo. O tem vas bomo predhodno obvestili.

Goriška lekarna Nova Gorica zagotavlja pomoč in svetovanje pri izbiri izdelkov. V primeru vprašanj o izdelkih se obrnite na telefonsko številko dežurne lekarne 05 330 34 40 ali info@goriskalekarna.si. V zahtevnejših primerih se za nasvet obrnite na najbližjo enoto Goriške lekarne Nova Gorica.

Goriška lekarna Nova Gorica ni odgovorna za posledice uporabe zdravil in ostalih izdelkov, ki ni skladna z navodili za uporabo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom!

Vsi podatki o izdelkih so zgolj informativne narave in ne nadomestijo posveta z zdravnikom ali farmacevtom. Za vse informacije v zvezi z vašim zdravstvenim stanjem, obolenji in zdravili se obrnite na vašega zdravnika in farmacevta.

Goriška lekarna Nova Gorica ne odgovarja za motnje v poteku naročila, ki so posledica nepravilnosti v ravnanju uporabnika spletne lekarne ali ponudnikov infrastrukture, ki jo uporablja. 

OSTALE DOLOČBE

Goriška lekarna Nova Gorica si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev uporabe portala www.goriskalekarna.com in o tem obvesti uporabnike z obvestilom na mestu objave splošnih pogojev.

Vsebina spletne lekarne www.goriskalekarna.com je avtorsko zaščitena z Zakonom o avtorskih pravicah. Vsebin ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja Goriške lekarne Nova Gorica. Vse pravice so pridržane.

Kupec z oddajo naročila sprejema splošne pogoje poslovanja spletne lekarne www.goriskalekarna.com .

Uporabnik se obvezuje, da portala spletne lekarne ne bo uporabljal v nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene ali na način, ki bi škodil portalu ali Goriški lekarni Nova Gorica ali drugim uporabnikom portala. 

Hvala, da ste obiskali našo spletno lekarno www.goriskalekarna.com.


Produkt je bil uspešno dodan na primerjalno listo!