Zapri Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies). Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Nalgesin S 275 mg, 30 filmsko obloženih tablet

Uporabljajte zdravilo Nalgesin S 275mg za lajšanje blage do zmerne bolečine, vnetja in/ali nižanje povišane telesne temperature.

Več podatkov


Vrsta izdelkazdravilo brez recepta
Količina30 tablet
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Proizvajalec
Ref. številka 146196

8,73 €

DELOVANJE

Nalgesin S je zdravilo, ki blaži bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo. Deluje tako, da zavira tvorbo prostaglandinov. Tablete so dobro topne, zato začne zdravilo hitro delovati.
Zdravilo Nalgesin S blaži bolečine in vnetje ter znižuje zvišano telesno temperaturo pri glavobolu in zobobolu, bolečinah v mišicah, sklepih in hrbtenici, preprečevanju in lajšanju migrene, menstrualnih bolečinah, bolečinah v mišicah in sklepih, ki spremljajo prehlad in gripo, okužbah kot dopolnitev zdravljenja, za lajšanje bolečin, vnetja in vročine.

UPORABA
Odrasli in otroci, stari 12 let in več:
Običajni odmerek je 1 tableta vsakih 8 do 12 ur, dokler trajajo simptomi; to pomeni največ 3 tablete na dan. Začetni odmerek je lahko dvojen, tableti lahko vzamete naenkrat ali z enournim presledkom.
Če vročina ne popusti v 3 dneh ali bolečina ne popusti v 5 dneh, se glede nadaljnje uporabe izdelka posvetujte z zdravnikom.
Starejši od 65 let:
Po potrebi 1 tableta vsakih 12 ur, razen če se s svojim zdravnikom niste dogovorili drugače.

Način uporabe
Tablete jemljite z nekaj tekočine. Lahko jih jemljete pred jedjo, med njo ali po njej.

Trajanje zdravljenja
Če vročina ne popusti v 3 dneh ali bolečina ne popusti v 5 dneh, se glede nadaljnje uporabe izdelka posvetujte z zdravnikom.

OPOZORILA
Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli drugo zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 12 let.
Ne jemljite zdravila Nalgesin S, če:
• ste alergični na natrijev naproksenat ali katero koli sestavino tega zdravila
• ste preobčutljivi za acetilsalicilno kislino in druga nesteroidna protivnetna zdravila (nesteroidne antirevmatike) in ste po njihovi uporabi imeli težave z dihanjem (bronhialno astmo), koprivnico (urtikarijo) ali vneto nosno sluznico (rinitis),
• jemljete peroralne antikoagulante (zdravila za redčenje in preprečevanje strjevanja krvi)
• imate nepojasnjene motnje v nastanku krvi imate ali pa ste že kdaj imeli razjedo v prebavilih/krvavitev iz prebavil,
• se sočasno zdravite z drugimi zdravili za lajšanje bolečin (z acetilsalicilno kislino in drugimi nesteroidnimi antirevmatiki),
• imate hudo jetrno ali ledvično okvaro,
• imate hudo srčno popuščanje,
• ste v tretjem trimesečju nosečnosti.

SHRANJEVANJE
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

SESTAVA
Zdravilna učinkovina je natrijev naproksenat. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 275 mg natrijevega naproksenata, kar ustreza 251 mg naproksena.
Druge sestavine zdravila so povidon, mikrokristalna celuloza (E460), smukec (E553b) in magnezijev stearat (E572) v jedru tablete ter hipromeloza (E464), titanov dioksid (E171), makrogol 8000 in indigotin (E132) v filmski oblogi.

30 ostalih izdelkov te kategorije

Produkt je bil uspešno dodan na primerjalno listo!