Zapri Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies). Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

FIZIOLOŠKA RAZTOPINA PRŠILO ZA NOS 20ml

Uporablja se za lajšanje težav pri nahodu in prehladu in lajšanje težav pri suhi nosni sluznici, ki nastane zaradi bivanja v suhih prostorih ali onesnaženega zraka.

Več podatkov


Vrsta izdelkagalenski izdelek
Količina20 mL
Proizvajalec
Ref. številka 610038

6,24 €

1. Kaj je zdravilo fiziološka raztopina pršilo za nos in za kaj ga uporabljamo

Fiziološka raztopina vlaži in čisti suhe neprehodne dihalne poti, redči sluz in omogoča vlaženje nosne sluznice, odstranjuje nečistoče in preprečuje oteženo dihanje zaradi zamašenih dihalnih poti.

Uporablja se za lajšanje težav pri nahodu in prehladu in lajšanje težav pri suhi nosni sluznici, ki nastane zaradi bivanja v suhih prostorih ali onesnaženega zraka.

2. Kaj morate vedeti, preden boste uporabili fiziološko raztopno

Ne uporabljajte zdravila Fiziološke raztopine-tekočega pršila za nos, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila. Ne uporabljajte pri bolnikih z moteno zavestjo ali oslabljenim žrelnim refleksom.

Pršilo za nos je namenjeno le enemu bolniku. Zaradi tveganja prenosa okužbe ga ne smejo uporabljati tudi drugi. Nosečnost in dojenje Fiziološko raztopino pršilo za nos lahko uporabljate tudi med nosečnostjo in dojenjem.

3. Kako uporabljati fiziološko raztopino-tekočine pršilo za nos

Pri uporabi zdravila Fiziološka raztopina tekoče pršilo za nos natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Običajen odmerek fiziološke raztopine je en do dva vpiha večkrat dnevno v vsako nosnico, po nekaj minutah dobro izpihnite. Pri tem se ravnajte po postopku za uporabo pršila. Dojenčkom in majhnim otrokom previdno izsesajte razredčeno sluz z aspiratorjem za nos.

Postopek za uporabo pršila: pred prvo uporabo sprostite nekaj zdravila iz pršilke v zrak tako, da nekajkrat potisnete navzdol, da se pokaže fino razpršena meglica glavo nagnite naprej, z desno roko vstavite nastavek pršilnika v levo nosniso, usmerite ga proti zunanji nosni steni, nastavek pršilnika potisnite navzdol, da se sprosti odmerek in vdihnite. Postopek ponovite z levo roko v desno nosnico po uporabi obrišite nastavek s čistim robčkom ali ga splaknite pod vodo in zaprite.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Fiziološka raztopina

Če ste pozabili vzeti zdravilo, storite to takoj.

Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

4. Možni neželeni učinki

V posameznih primerih lahko pride do pekočega občutka v nosni votlini. V tem primeru prekinite z uporabo.

5. Shranjevanje Fiziološke raztopine pršila za nos

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Zdravilo shranjujte pri temperaturi do 25°C dobro zaprto v originalni ovojnini. Zdravila Fiziološke raztopine-pršila za nos ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini

6. Dodatne informacije

Izgled zdravila Fiziološka raztopina in vsebina pakiranja Fiziološka raztopina je brezbarvna bistra raztopina. Pakirana je v 20 ml vsebnik s pršilko .

Način izdaje zdravila

Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Proizvajalec: Goriška lekarna Nova Gorica Rejčeva ulica 2 Nova Gorica

Za vse morebitne nadaljnje informacije se lahko obrnete na proizvajalca.

30 ostalih izdelkov te kategorije

Produkt je bil uspešno dodan na primerjalno listo!