Zapri Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies). Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Plivamed, 10 šumečih tablet

Uporabljajte zdravilo Plivamed za lajšanje simptomov gripe in prehlada.

Več podatkov


Vrsta izdelkazdravilo brez recepta
Količina10 šumečih tablet
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Proizvajalec
Ref. številka 051314

5,94 €

DELOVANJE

Zdravilo Plivamed vsebuje tri učinkovine: paracetamol − deluje proti bolečinam in zvišani telesni temperaturi, psevdoefedrin − zmanjšuje povečano prekrvavljenost in otekline nosne in sinusne sluznice in vitamin C (askorbinsko kislino) − zadovoljuje potrebe po tem vitaminu pri prehladu in gripi.
Zdravilo Plivamed lahko začasno ublaži simptome prehlada ali gripe: zvišano telesno temperaturo, zamašen nos, nahod, bolečine v sinusih, glavobol, bolečine v žrelu in bolečine v mišicah.

UPORABA
Odrasli in otroci, starejši od 12 let:
Vzemite 1 do 2 šumeči tableti na vsakih 6 ur – po potrebi, dokler simptomi ne začnejo izginjati; največji dnevni odmerek je 8 šumečih tablet.

Način uporabe
Eno ali dve šumeči tableti je treba raztopiti v kozarcu vode in popiti sveže pripravljeno raztopino.

Trajanje zdravljenja
Zdravilo Plivamed se za samozdravljenje ne sme uporabljati več kot sedem dni zapored. Če se bolezensko stanje ne izboljša ali če imate poleg drugih simptomov tudi zvišano telesno temperaturo, ki traja več kot tri dni, se morate posvetovati z zdravnikom.

OPOZORILA
Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli drugo zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 12 let.
Lahko povzroči omotico.
Opozarjamo, da zdravilo vsebuje učinkovino psevdoefedrin, ki je na seznamu substanc, katerih prisotnost v urinu je lahko razlog za diskvalifikacijo športnika.
Ne jemljite zdravila Plivamed, če
• ste alergični na paracetamol, psevdoefedrin, askorbinsko kislino ali katero koli sestavino tega zdravila,
• imate okvaro jeter ali hudo okvaro ledvic,
• imate visok krvni tlak ali srčno bolezen,
• jemljete določena zdravila za zdravljenje depresije (triciklične antidepresive) ali določena zdravila za zdravljenje povišanega krvnega tlaka (antagoniste adrenergičnih receptorjev beta) ali ste v zadnjih 2 tednih vzeli določeno zdravilo za zdravljenje depresije (zaviralec monoaminooksidaz),
• ste noseči ali dojite (samo po navodilu zdravnika),

SHRANJEVANJE
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

SESTAVA
Učinkovine so: paracetamol, psevdoefedrinijev klorid, askorbinska kislina.
Ena tableta vsebuje 500 mg paracetamola, 30 mg psevdoefedrinijevega klorida in 60 mg askorbinske kisline.
Druge sestavine zdravila so: citronska kislina, natrijev hidrogenkarbonat (E500), povidon, natrijev dokusat, natrijev karbonat (E500), sorbitol (E420), aspartam (E951), laktoza monohidrat, makrogol 6000, natrijev benzoat (E211), natrijev riboflavinfosfat (E106), aroma limone (saharoza), magnezijev stearat.

30 ostalih izdelkov te kategorije

Produkt je bil uspešno dodan na primerjalno listo!