Zapri Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies). Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Bepanthen mazilo, 30g

Uporabljajte zdravilo Bepanthen mazilo za pospešeno celjenje poškodovane kože ter za nego kože, prsi med dojenjem in dojenčkove kože.

Več podatkov


Vrsta izdelkazdravilo brez recepta
Količina30 g
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Proizvajalec
Ref. številka 350117

6,47 €

DELOVANJE
Zdravilo Bepanthen mazilo pospešuje celjenje površinskih ran. Vsebuje učinkovino dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) v mazilni podlagi.
Dekspantenol po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran ter blaži vnetja.
Zdravilo Bepanthen mazilo je izrazito mastno, zato po nanosu preprečuje stik zdravljene površine z vodo (ali urinom). Priporočamo ga predvsem za nanašanje na neporaščeno kožo, ker je v primerjavi z zdravilom Bepanthen krema bolj lepljivo (viskozno) in ga zato težje nanašamo na kožo.
Zdravilo Bepanthen mazilo se uporablja za:
• nego suhe, hrapave ali razpokane kože,
• nego dojk med dojenjem, zdravljenje vnetih in razpokanih prsnih bradavic,
• nego dojenčka: preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja,
• pospeševanje celjenja in preraščanja površine kože ali sluznice s plastjo celic pri manjših poškodbah (npr. manjše opekline in odrgnine), vzdraženi koži (npr. po radioterapiji, fototerapiji ali izpostavljanju UV žarkom), kroničnih razjedah in preležaninah, razpokah zadnjika, kožnih presadkih in razjedah materničnega vratu,
• nego kože med prekinitvijo zdravljenja s kortikosteroidi in po njej.

UPORABA
Za nego suhe, hrapave ali razpokane kože: nanesite zdravilo Bepanthen mazilo v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan.
Za nego dojk med dojenjem, za zdravljenje vnetih in razpokanih prsnih bradavic: nanesite zdravilo Bepanthen mazilo po vsakem dojenju, tako da prekrijete boleče in razpokane bradavice z gazo, namazano z mazilom.
Za nego dojenčka: preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja: pri dojenčku nanesite zdravilo Bepanthen mazilo pri vsakem previjanju na dobro umite in osušene predele kože, ki so pordeli ali prizadeti zaradi pleničnih izpuščajev (enako ravnamo tudi pri preprečevanju poškodb dojenčkove kože).
Za pospeševanje celjenja in preraščanja površine kože ali sluznice s plastjo celic pri manjših poškodbah (npr. manjših opeklin in odrgnin), vzdražene kože, kroničnih razjed in preležanin, razpok zadnjika, kožnih presadkov: nanesite zdravilo Bepanthen mazilo enkrat ali večkrat na dan oziroma po zdravnikovem navodilu.
Za nego kože med prekinitvijo zdravljenja s kortikosteroidi in po njej: nanesite zdravilo Bepanthen mazilo v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan.

Trajanje zdravljenja
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 do 4 dneh, se morate posvetovati z zdravnikom.

OPOZORILA
Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli drugo zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

• Ne uporabljajte zdravila Bepanthen mazilo, če ste alergični na dekspantenol ali katero koli sestavino tega zdravila.
• Za zdravljenje okuženih ran uporabljajte zdravilo Bepanthen plus.
• Če zdravilo Bepanthen mazilo uporabljate na prsnih bradavicah, ga morate pred dojenjem ustrezno sprati.

SHRANJEVANJE
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Tubo shranjujte tesno zaprto.

SESTAVA
Učinkovina je dekspantenol. 1 g mazila vsebuje 50 mg dekspantenola.
Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so glicerilmonooleat, lanolinski alkoholi, tekoči parafin, rumeni vazelin, ozokerit, cetilalkohol, stearilalkohol, beli vosek (E901), lanolin (E913), beli vazelin, rafinirano mandljevo olje in prečiščena voda.

14 ostalih izdelkov te kategorije

Produkt je bil uspešno dodan na primerjalno listo!