Zapri Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies). Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Caffetin, 12 tablet

Uporabljajte zdravilo Caffetin za lajšanje blagih do zmerno hudih bolečin.

Več podatkov


Vrsta izdelkazdravilo brez recepta
Količina12 tablet
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Proizvajalec
Ref. številka 116424

6,37 €

Naročite lahko največ 3 izdelke.

DELOVANJE

Zdravilo Caffetin je kombiniran analgetik (zdravilo proti bolečinam) in antipiretik (zdravilo za zniževanje povišane telesne temperature). To zdravilo vsebuje kodein, paracetamol, propifenazon in kofein. Kodein spada v skupino opioidnih analgetikov, ki lajšajo bolečino. Lahko se uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi protibolečinskimi zdravili, kot je npr. paracetamol. Analgetično delujeta tudi paracetamol in propifenazon. Kofein zveča učinek naštetih učinkovin. Zdravilo učinkovito zmanjšuje blago do zmerno hudo bolečino. Paracetamol in propifenazon tudi znižujeta povišano telesno temperaturo.
Protibolečinski učinek se pojavi že 15 minut po zaužitju zdravila.

Zdravilo se uporablja za lajšanje blagih do zmerno hudih bolečin (glavobol, zobobol, migrena, bolečina po operaciji in poškodbi, nevralgija (bolečina v posameznih živcih - npr. bolečina vzdolž ishiadičnega živca - išias), mialgija (bolečina v mišicah), dismenoreja (boleča menstruacija)).
Kodein se lahko uporablja pri otrocih, starejših od 12 let, za kratkotrajno blaženje zmerne bolečine, ki je druga protibolečinska zdravila ne olajšajo, kot npr. paracetamol ali ibuprofen (samostojno).

UPORABA
Odrasli
Priporočeni odmerek je 1 do 2 tableti zdravila enkrat do trikrat na dan (največji dnevni odmerek zdravila je 6 tablet).
Mladostniki, stari več kot 12 let
Priporočeni odmerek je ena tableta enkrat do trikrat na dan.

Način uporabe
Tableto pogoltnite z nekaj tekočine. Sočasno uživanje pijač, ki vsebujejo kofein in/ali alkohol se ne priporoča. Tablete vzemite iz dvojnega traka šele, ko jih boste uporabili.

Trajanje zdravljenja
Zdravila se ne sme jemati več kot 3 dni. Če se bolečina ne izboljša po treh dneh, se posvetujte s svojim zdravnikom.

OPOZORILA
Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli drugo zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Otroci, mlajši od 12 let tega zdravila ne smejo jemati.
Kodeina se ne sme uporabljati za lajšanje bolečine pri otrocih in mladostnikih (0-18 let) po odstranitvi mandljev ali nosnih polipov zaradi sindroma obstruktivne apneje v spanju. Ravno tako zdravilo ni priporočljivo za otroke in mladostnike, ki imajo težave z dihanjem.

Ne uporabljajte zdravila Caffetin, če:
• ste alergični na paracetamol, propifenazon, kofein, kodeinijev fosfat seskvihidrat ali katero koli sestavino tega zdravila.
• ste noseči ali dojite
• imate hudo ledvično ali jetrno okvaro
• imate intermitentno porfirijo ali akutno hemolitično anemijo
• hitro presnavljate kodein v morfin

SHRANJEVANJE
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

SESTAVA
Ena tableta vsebuje 250 mg paracetamola, 210 mg propifenazona, 50 mg kofeina in 10 mg kodeinijevega fosfata seskvihidrata.
Druge pomožne snovi so magnezijev stearat (E572), natrijev lavrilsulfat, natrijev karboksimetilškrob vrste A, koloidni brezvodni silicijev dioksid, povidon, kalcijev hidrogenfosfat dihidrat, mikrokristalna celuloza (E460), premreženi natrijev karmelozat (E468), glicerildibehenat.

30 ostalih izdelkov te kategorije

Produkt je bil uspešno dodan na primerjalno listo!