Zapri Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies). Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Ibacut 400mg, 10 filmsko obloženih tablet

Uporabljajte zdravilo Ibacut 400mg za lajšanje blagih do zmernih bolečin, vnetja in nižanje povišane telesne temperature.

Več podatkov


Vrsta izdelkazdravilo brez recepta
Količina10 tablet
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Proizvajalec
Ref. številka 144863

4,25 €

DELOVANJE

Učinkovina v zdravilu Ibacut je ibuprofen, ki spada v skupino zdravil, ki se imenujejo nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Ibuprofen ima protibolečinsko in protivnetno delovanje ter znižuje povišano telesno temperaturo.
Zdravilo Ibacut se uporablja za lajšanje bolečin, kot so glavobol, menstrualne bolečine, zobobol, simptomi gripe (povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah in kosteh, glavobol, utrujenost, suh kašelj) in prehlada (boleče grlo, izcedek iz nosu, kihanje, kašelj), bolečine v mišicah, revmatične bolečine, bolečine v hrbtu, migrena.
Zdravilo Ibacut se uporablja tudi za zniževanje povišane telesne temperature.

UPORABA
Odrasli in otroci, starejši od 12 let, ki tehtajo več kot 40 kg:
Običajen odmerek je 1 tableta do trikrat dnevno. Zdravila ne smete jemati pogosteje kot vsake 4 ure. Ne vzemite več kot 3 tablete v 24 urah.

Način uporabe
Tableto pogoltnite s kozarcem vode, najbolje z nekaj hrane ali z mlekom. Tableta se lahko deli na enake odmerke.

Trajanje zdravljenja
Zdravilo je namenjeno le kratkotrajni uporabi. Jemljite najnižji možni odmerek, ki je še učinkovit za lajšanje simptomov in ga jemljite najkrajši možni čas. Če je potrebno pri odraslih to zdravilo v primeru povišane telesne temperature jemati več kot 3 dni, v primeru lajšanja bolečin pa več kot 4 dni, ali če se znaki vaše bolezni poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

OPOZORILA
Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli drugo zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 12 let.
Ne jemljite zdravila Ibacut, če
• ste alergični na ibuprofen,druga podobna protibolečinska zdravila (nesteroidna protivnetna zdravila) ali katerokoli sestavino tega zdravila,
• ste v preteklosti po uporabi acetilsalicilne kisline ali drugih podobnih protibolečinskih zdravilih (nesteroidnih protivnetnih zdravilih) imeli težave z dihanjem (tudi astmo), kožne reakcije (koprivnico) in vnetje nosne sluznice z izcedkom iz nosu,
• jemljete peroralne antikoagulante (zdravila za redčenje in preprečevanje strjevanja krvi)
• imate nepojasnjene motnje v nastanku krvi imate ali pa ste že kdaj imeli razjedo v prebavilih/krvavitev iz prebavil,
• imate možgansko ali drugo aktivno krvavitev,
• imate hude motnje delovanja jeter ali ledvic,
• imate hudo srčno popuščanje,
• ste v zadnjem trimesečju nosečnosti ali dojite.

SHRANJEVANJE
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

SESTAVA
Učinkovina je ibuprofen. Ena tableta vsebuje 400 mg ibuprofena.
Druge sestavine zdravila so:
Jedro: predgelirani škrob, hipromeloza, magnezijev stearat, mikrokristalna celuloza, natrijev lavrilsulfat, stearinska kislina, koloidni brezvodni silicijev dioksid.
Obloga: hipromeloza, makrogol 4000, polidekstroza, titanov dioksid (barvilo E 171).

30 ostalih izdelkov te kategorije

Produkt je bil uspešno dodan na primerjalno listo!