Zapri Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies). Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Ibuprofen Stada 400mg, peroralni prašek, 10 vrečk

Uporabljajte zdravilo Ibuprofen Stada 400mg za lajšanje blagih do zmernih bolečin, vnetja in nižanje povišane telesne temperature.

Več podatkov


Vrsta izdelkazdravilo brez recepta
Količina10 vrečk
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Proizvajalec
Ref. številka 148556

8,08 €

DELOVANJE

Ibuprofen, zdravilna učinkovina v zdravilu Ibuprofen Stada, spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID – non-steroidal anti-inflammatory drugs). Ta zdravila delujejo tako, da spremenijo odziv telesa na bolečine in zvišano telesno temperaturo.
Zdravilo Ibuprofen STADA uporabljamo pri odraslih in mladostnikih s telesno maso več kot 40 kg (starost 12 let ali več) za kratkotrajno simptomatsko zdravljenje:
• blagih do zmernih bolečin,
• zvišane telesne temperature.

UPORABA
Zdravilo se odmerja glede na telesno maso:
Nad 40 kg (odrasli in mladostniki, stari 12 let in več): 1 vrečica do 3-krat na dan.
Presledek med odmerki mora biti vsaj 6 ur.

Način uporabe
Celotno vsebino vrečice stresite v usta. Peroralnega praška ni treba jemati s tekočino, ker se raztopi na jeziku in ga pogoltnete s slino. Zdravilo Ibuprofen Stada je mogoče uporabljati v okoliščinah, ko ni na voljo tekočine.
Priporočljivo je, da bolniki, ki imajo občutljiv želodec, to zdravilo vzamejo med jedjo.

Trajanje zdravljenja
Če je to zdravilo potrebno uporabljati več kot 3 dni v primeru zvišane telesne temperature ali več kot 4 dni za zdravljenje bolečine (pri otrocih in mladostnikih 3 dni), ali če se simptomi poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom.
Zdravilo je namenjeno le kratkotrajni uporabi. Jemati morate najmanjši odmerek najkrajši čas, ki je potreben za ublažitev vaših simptomov.

OPOZORILA
Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli drugo zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 12 let ali lažje od 40kg.
Ne jemljite zdravila Ibuprofen Stada, če
• ste alergični na ibuprofen,druga podobna protibolečinska zdravila (nesteroidna protivnetna zdravila) ali katerokoli sestavino tega zdravila,
• ste v preteklosti po uporabi acetilsalicilne kisline ali drugih podobnih protibolečinskih zdravilih (nesteroidnih protivnetnih zdravilih) imeli težave z dihanjem (tudi astmo), kožne reakcije (koprivnico) in vnetje nosne sluznice z izcedkom iz nosu,
• jemljete peroralne antikoagulante (zdravila za redčenje in preprečevanje strjevanja krvi)
• imate nepojasnjene motnje v nastanku krvi imate ali pa ste že kdaj imeli razjedo v prebavilih/krvavitev iz prebavil,
• imate možgansko ali drugo aktivno krvavitev,
• imate hude motnje delovanja jeter ali ledvic,
• imate hudo srčno popuščanje,
• ste v zadnjem trimesečju nosečnosti.

SHRANJEVANJE
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

SESTAVA
Zdravilna učinkovina je ibuprofen. Ena vrečica vsebuje 400 mg ibuprofena.
Druge sestavine zdravila so: izomalt 720, brezvodna citronska kislina, acesulfam (E950), glicerildistearat (tip I) in aroma limone (vsebuje naravne aromatične pripravke, naravnim identične aromatične snovi, maltodekstrin, α-tokoferol (E307)).

30 ostalih izdelkov te kategorije

Produkt je bil uspešno dodan na primerjalno listo!